Go to Top

Maveknappen

Privathospitalet Møn lancerede i januar 2015 et alternativ til fedmekirurgi: Maveknappen – et kontrolleret vægttabsforløb – med Lars Naver, specialist i kirurgisk behandling af svær overvægt, og en coach.

Forløbet:

  • Informationsmøde med læge
  • 4 ugers kur med almindelig vægttabsmad
  • Gastroskopi (kikkertundersøgelse) hvor en mavesonde placeres
  • 2 uger senere; lægebesøg samt coach og Maveknappen® monteres
  • Nye tyggevaner indøves, og udskylninger påbegyndes
  • Hver 6. uge; kontrolbesøg hos sygeplejerske/coach

Hvordan virker Maveknappen:

Ca. 20 minutter efter dagens tre måltider skylles (pumpes) 1/3 af mavens indhold ud. I starten vil dette tage ca. 10-15 minutter – senere kun 5 minutter.

Hvis du en dag – eller i en periode – synes det passer dårligt for dig med skylning, så sker der ikke noget ved det – og du kan genoptage brugen af Maveknappen, når det passer dig.

Maveknap

100% reversibel

Maveknappen kan til enhver tid fjernes ved en simpel ambulant procedure, der tager cirka 15 minutter. At fjerne Maveknappen ligner fremgangsmåden når PEG-sonden placeres. Udføres i en let rus. Efter operationen heler kanalen og huden naturligt af sig selv.

I modsætning til alle andre kirurgiske vægttabsmetoder, er Maveknappen 100% reversibel. Når Maveknappen er fjernet bliver mave- tarmkanalen helt som før.

I Sverige har Maveknappen været i brug siden 2012, og Privathospitalet Møn har et tæt samarbejde med det svenske team.

Mikael Cederhag var én af de første svenskere, som fik Maveknappen (på svensk: Aspiremetoden), og han har tabt 50 kilo. For ikke at tabe sig yderligere, skyller han nu kun to gange dagligt – efter frokost og aftensmad.

Mikael Cederhag viser herunder sin knap i maven samt hvordan selve skylningen foregår.

Mikael_knap

Mikael_Cederhag

Privathospitalet Møn, der holder til i det tidligere Stege Sygehus, Langgade 57, 4780 Stege, har eksisteret siden 2008, og har i dag specialer indenfor fx ortopæd-, kar-, mave- og tarmkirurgi.

Medlemmer af BMI Brikken kan få 2.000 kr. i rabat på maveknappen. Denne rabat kan ikke kombineres med evt. andre rabatter.

Flere informationer om maveknappen? Klik HER