Go to Top

Om-programmering

Hvad enten man vælger en fedmeoperation som “vejen ud af overvægten” eller man vælger kampen uden en operation, så er kostomlægning og motion en vigtig faktor.

Det kan derfor være nyttigt at søge råd hos en diætist og finde den/de motionsform(er), som passer dig.

Derfor tilbydes BMI Brikkens medlemmer:

  • Rabat hos en række diætister over hele Danmark. Se mere HER
  • Rabat på diverse former for motion. Se mulighederne på 4. linje HER og HER

Hvad med hjernen?

En operation i maven ændrer ikke med garanti gamle vaner som f.eks. “trøstespisning” – spise når man er lykkelig eller trist – ligesom en operation heller ikke nødvendigvis fjerner trangen til søde sager, chips o.s.v.

Man kan ligestille hjernen med en GPS. Hvis den gamle GPS plejer at guide til venstre ad Bagerstræde, der nu er blevet ensrettet, kræver det en opdatering af GPS’en, hvis man skal undgå at komme ud på et sidespor. Sådan er det også med hjernen. For ikke at komme på gale veje – med de usunde vaner – har hjernen også brug for en om-programmering efter en fedmeoperation.

Det er individuelt om der er brug for en lille eller større om-programmering – få eller flere timers behandling hos en terapeut/psykolog.

Mange tidligere overvægtige ser stadig “klassens tykke pige/dreng”, når de ser sig selv i spejlet – også selvom de nu er normalvægtige. For at få det psykisk bedre, kan det også her være nyttigt med nogle redskaber fra en professionel.

Fedmeproblematikker – psykodynamisk og kognitivt behandling

BMI Brikkens ekspert på feltet “psykologi” er Cand. psyk. Annette Ilfeldt, der har arbejdet med fedme og fedme relaterede årsager siden 1985. Hun arbejder både psykodynamisk og kognitivt med fedmeproblematikker.

Annette Ilfeldt har forsket i området i 2005 sammen med professor Ask Elklit, Aarhus Universitet, Psykologisk Institut. De lavede en landsomfattende undersøgelse af overvægtige. Forskningesresultatet mundede ud i, at omkring 42 % af de undersøgte var ramt af traumer – især i opvæksten, men også i voksenalderen, der førte til PTSD (Post Traumatisk Stress Disorder).

Siden har yderligere forskning suppleret undersøgelsen og vist, at fedmeproblematikken er multikausal. Dvs. at der er mange og flertydige årsager til fedme.

Annette Ilfeldt har den holdning, at – i og med at fedmeårsagerne er mange – skal der flere undersøgelser til, når den fedmeramte får tilbudt behandling i det offentlige system.

Ligeledes er det nødvendigt at forske mere indenfor området.

Læs mere om Annette Ilfeldt ved at klikke HER.

Tilbage til alle brikkerne, som BMI Brikken har i spil – klik HER.

BMIBRIKKEN_OMPROGRAMMERING_BRIK