Go to Top

Overvægt

Overvægt er et stigende problem over hele verden og dermed også risiko for følgesygdomme som diabetes type 2, hjerte-kar sygdomme og søvnapnø.

I Europa er der i dag op mod 150 mio. patienter der lider af svær overvægt og ca. 6 mio. med en høj grad af fedme, og det skønnes at blive fordoblet inden for de næste 20 år.

I Danmark lider 14-15 % af den voksne befolkning af svær overvægt, det vil sige med et BMI på over 30, og antallet er fortsat stigende. Desuden er halvdelen af befolkningen overvægtige – med et BMI på mellem 25 og 30.

Alle overvægtige mennesker kan tabe sig, men i praksis vil disse vægttab kun yderst sjældent være varige. I næsten alle tilfælde tages alt det tabte på igen. Dermed fanges mange i en tilstand, som de ikke selv kan kontrollere – lige meget hvor stor en motivation, de har.

Fedme eller overvægt: Fedme er en tilstand, hvor mængden af fedtvæv er øget i et omfang, som medfører risiko for udvikling af følgesygdomme. Fedme er farligt, fordi det medfører øget belastning af kroppens organer og kan fremkalde en række følgesygdomme.

Fedme er ikke det samme som overvægt. Ved fedme vil kroppens organer og funktioner være belastet. Når fedme fejlagtigt sammenlignes med mildere grader af overvægt, skaber det forvirring om, hvordan man behandler tilstandene, og det er uheldigt.

Overvægt kan behandles med motion og kostomlægning samt evt. medicin. Fedme kræver en betydelig større indsats, og erfaringer fra udlandet viser, at fedmekirurgi er den eneste effektive behandling af svær overvægt.

Tilbage til alle brikkerne, som BMI Brikken har i spil – klik HER.

BMIBRIKKEN_OVERVÆGT_BRIK